Vücut için sağlıklı takviyeler

Vücut için sağlıklı takviyeler

sinemay
avatar
Konu Sayısı: 6
Mesaj Sayısı: 6
Vücut için sağlıklı takviyeler
7 yıl önce
Son yıllarda başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada oldukça fazlasıyla tanınan ve tanınmaya devam eden vücut geliştirme sporu beraberinde bu alana ilgi duyan gençleri de getirdi. Bu spora merak salan gençler en kısa yoldan fit bir görünüme sahip olmanın yollarını ararken, kendilerini protein tozu kullanımı hakkındaki soruların içerisinde buluyorlar bir zaman sonra. Herkes bu süreç içerisinden geçtiği için protein tozu hakkında sorulan sorular bir hayli fazla. Bizde kafalardaki bu soruların yanıtlarını bir nebzede olsa gidermek için bir bilgilendirme yapacağız.
Vücut geliştirmede temel olan besin proteindir. Nedenini sizde tahmin ediyorsunuz ki kas oluşumunda en büyük rolü oynar. Protein tozu kullanımı artısı ise bize bu kas oluşumlarında edinmemiz gereken proteini daha pratik ve hızlı bir yol ile sunmasıdır. Yani örnek verecek olursak; sporcunun bir öğünde.. 50 gram protein alması gerektiğini varsayar isek, bu 6,7 adet yumurta anlamına gelir. Bu yumurtaların hazırlanmasında harcayacağımız para, zaman ve uğraşı düşünmemek adına sporcular protein tozu ile bu işlemi hiç çaba sarf etmeden hallederler. Size 200 gram etin ya da bahsettiğimiz gibi 6,7 adet yumurtanın vereceği ihtiyacınız olan proteini, bir bardak süt ve toz karışımı ile çok kısa bir süre içerisinde karşılayabilirsiniz. Elbette protein tozu kullanımı spor hayatınızı kolaylaştırması demek, ondan başka bir gıda tüketmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Öncelikle sağlık ve düzenli beslenmelisiniz, ardından protein tozlarına başvurmalısınız. Protein tozları asla tek başlarına besin ihtiyacınızı karşılayamazlar. Bunu unutmamakta fayda var. Tam olarak etkisini görmek istiyor iseniz, gün içinde uygulamakta olduğunuz bir beslenme programınızın olması şart.
Piyasada olan herhangi bir toz kullanılması iyi değildir bilindik güvenilir markalar, gnc, whey gibi markaları kullanmakta fayda var.

Yanıt Yaz